Cerere ofertă preț
Narologistic - Logistică & Transport marfă

Depozit cu rampa sau depozit fara rampa

Diferenta dintre un depozit cu rampa si unul fara rampa este una majora din punct de vedere operational. In depozit aveti costuri fixe si costuri variabile. In cazul in care depozitul e construit de voi costul cu constructia depozitului este unul fix. Adica il platiti odata cand construiti depozitul si dupa nu mai dati bani. Si sunt 2 variante aici, adica de constructie a rampei: inaltarea fundatieis au rampa ingropata in care sa coboare masina. Fiecare dintre solutii are vantajul si dezavantajul ei, varianta cu groapa fiind mai ieftina din punct de vedere constructie.

Costul variabil este dat de costul oamenilor folositi pentru a executa operatiunile de depozitare. Iar acest cost este cel pe care il platiti lunar.

In cazul depozitului fara rampa iti trebuie un stivuitor si un stivuitorist pentru a descarca masinile. Iar costurile vin de la utilaj si de la om. In cazul depozitului cu rampa ai nevoie de un om si o transpaleta. Omul care descarca cu transpaleta va avea un salariu mai mic decat stivuitoristul. Stivuitoristul are salarariu mai mare pentru ca este o meserie mai spacializata decat cea de manipulant.

Dierenta de salarii la momentul actual in Romania dintre un stivuitorist si un manipulat este de aprox 400 de ron net, asta inseamna aprox 688 de Ron, adica 138 de Euro lunar costul firmei. Pe o perioada de 20 de ani asta inseamna 33.000 de euro suplimentar la salariu. Asta in conditiile in care salariile si diferenta de salarii se pastreaza la nivelul de azi. Iar asta nu se va intampla in 20 de ani, diferenta de salarii se va mari.

Ce mai contribuie la cost

Daca adaugam la asta si costul a 2 stivuitoare (in cei 20 de ani), fiecare stivuitor costand in jur de 33.000 de euro, o sa ajungem la un cost de 100 .000 de euro estimativ in plus pe cei 20 de ani (om + 2 stivuitoare).

Nu ma pricep foarte mult la constructii dar costructia unei rampe ingropate o estimez la aprox 15.000-20.000 de euro.

Dca vrei sa vezi care sunt bunele practici in constructia depozitelor te rog sa vezi acest document: Bune practici in constructia depozitelor

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Care e diferenta dintre sistemul SmartTerm de monitorizare temperatura si concurenta

A posta un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *